Echtscheiding

Alles over scheiden of beeindiging samenwoning

Echtscheiding
Als u gaat scheiden wilt u deskundige juridische begeleiding. Advocatenkantoor Bloem heeft jarenlange ervaring bij het oplossen van echtscheidingsconflicten, zowel voor particulieren als ondernemers. Wij streven er naar de gevolgen van de echtscheiding voor u zo goed mogelijk te regelen en te zorgen voor een acceptabele, duurzame oplossing.

Wij zorgen voor op maat gesneden deskundige juridische bijstand. Zowel bij het treffen van een regeling voor de kinderen, partner– en/of kinderalimentatie, als bij de verdeling van vermogen, de woning  en pensioenaanspraken. En van de onderneming  indien één van of beide betrokkenen ondernemer is.  

Onze prioriteit ligt altijd bij een zo soepel, snel en efficiënt mogelijke oplossing, zodat de scheiding middels een echtscheidingsconvenant kan worden geregeld. Indien wenselijk treden wij op voor beide echtgenoten middels een overlegscheiding.

Echtscheiding moet altijd via de rechtbank

Een echtscheiding moet in alle gevallen door de rechtbank worden uitgesproken, ook als u met de ander partij afspraken heeft gemaakt.
Echtscheidingsprocedures lopen altijd via de rechtbank. Voor het voeren van een echtscheidingsprocedure heeft u altijd een advocaat nodig om de procedure te begeleiden.

Indien u samenwoont  en besluit uit elkaar te gaan, is tussenkomst van de rechtbank niet nodig. Maar de hulp van een advocaat kan u in dit geval ook goed van pas komen, bijvoorbeeld bij de verdeling van de boedel of de woning.

Tot slot zijn wij gespecialiseerd in echtscheiding van de ondernemer. Een scheiding van een ondernemer kan ingewikkeld zijn. Laat u zich daarom goed door ons adviseren.

 

Alimentatie en dga

Welke factoren zijn van invloed op de draagkracht van een ondernemer /zelfstandige of DGA?

Lees verder