Advocaat alimentatie

juridische zaken rondom uw echtscheiding

Advocaat alimentatie
Of het nu gaat om een scheiding, een omgangsregeling of alimentatiekwestie: goede juridische begeleiding is hierbij van groot belang.

Dit soort persoonlijke aangelegenheden brengt veel emoties met zich mee. Hierdoor heeft u behoefte aan een juridisch adviseur die betrokken is en u pragmatisch ondersteunt in deze ingrijpende situaties. Ook al is de scheiding op gemeenschappelijk verzoek van beide partijen, het blijft een lastig en emotioneel traject. Het bepalen van de behoefte van een alimentatiegerechtigde en de exacte hoogte van de alimentatie is maatwerk en leidt helaas nog vaak tot lange en vervelende discussies en onnodige extra problemen.

Het is daarom raadzaam een advocaat in te schakelen bij alimentatie zaken.

Advocatenkantoor Bloem ondersteunt en adviseert onder andere op het gebied van:

  • Echtscheiding
  • Alimentatie
  • Boedelscheiding
  • Beëindiging samenwoning

Advocatenkantoor Bloem is een praktisch en resultaatgericht kantoor in Rotterdam en realiseert de door u gewenste oplossing. Kenmerkend zijn persoonlijke aandacht en kennis van zaken door onze rijke proceservaring.

Wij zijn als advocaat gespecialiseerd in onder meer alimentatie aangelegenheden. Zowel voor de ex-partner als ook voor de kinderen.

In onze praktijk staan een aantal kernwaarden centraal: ‘goede kwaliteit en snelle service’, ‘professioneel en pragmatisch’, ‘persoonlijk en betrokken’ en ‘onafhankelijk en integer’.

Vragen? Kom vrijblijvend langs op ons gratis spreekuur of bel 010-2614041.

Echtscheiding en alimentatie

Als u gaat scheiden wilt u deskundige juridische begeleiding door een advocaat. Zeker wanneer er alimentatie betaald dient te worden voor de ex-partner of de kinderen. Advocatenkantoor Bloem heeft jarenlange ervaring bij het oplossen van echtscheidingsconflicten en het bepalen van een reële alimentatie.

Wij streven er naar de gevolgen van de echtscheiding voor u zo goed mogelijk te regelen en te zorgen voor een acceptabele, duurzame oplossing. Wij zorgen voor op maat gesneden deskundige juridische bijstand. Zowel bij het treffen van een regeling voor de kinderen, partner– en/of kinderalimentatie, als bij de verdeling van vermogen, de woning en pensioenaanspraken.

Onze prioriteit als advocaat ligt altijd bij een zo soepel, snel en efficiënt mogelijke oplossing, zodat de scheiding middels een echtscheidingsconvenant kan worden geregeld. En bij het bepalen van een reële alimentatie.

Indien wenselijk treden wij op voor beide echtgenoten, middels een overlegscheiding.

Echtscheiding en rechtbank

Een echtscheiding moet in alle gevallen door de rechtbank worden uitgesproken, ook als u met de ander partij afspraken heeft gemaakt. Alleen advocaten mogen bij de rechtbank een echtscheidingsverzoek indienen. Andere personen dan advocaten, bijvoorbeeld echtscheidingsbemiddelaars, kunnen dat niet.

Wanneer u niet getrouwd bent en besluit uit elkaar te gaan, is tussenkomst van de rechtbank niet nodig. Maar de hulp van een advocaat kan u in dit geval ook goed van pas komen.

Onder meer voor deskundige hulp bij het bepalen van de alimentatie voor de kinderen.

Tot slot zijn wij gespecialiseerd in echtscheiding van de ondernemer. Een scheiding van een ondernemer kan ingewikkeld zijn. Laat u zich daarom goed door ons adviseren.

Heeft u vragen, kom vrijblijvend langs op ons gratis spreekuur of bel 010-2614041.