Ondernemingsrecht advocaat Rotterdam

juridische zaken rondom ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht advocaat Rotterdam
Ondernemers hebben op een bijzondere manier behoefte aan rechtsbijstand en krijgen te maken met allerlei vormen van recht.

Ondernemersrecht betreft alle juridische zaken waar een ondernemer tegenaan kan lopen in zijn loopbaan als ondernemer.

Het betreft zowel de ‘interne’ rechtsverhoudingen tussen belanghebbenden van een onderneming als de ‘externe’ rechtsverhoudingen. De ‘interne’ rechtsverhoudingen hebben betrekking op de diverse partijen binnen een onderneming als de bestuurder/directeur, de aandeelhouder of de vennoot, de commissaris en de werknemer (en/of zzp-er) en hun onderlinge rechten en verplichtingen.

‘Externe’ rechtsverhoudingen hebben betrekking op de verhoudingen van de onderneming met ‘derden’. Denk hierbij aan klanten, leveranciers, opdrachtgevers en strategische partners.

Voorbeelden van ondernemingsrecht zijn: arbeidsrecht, huurrecht, overeenkomstenrecht, algemene voorwaarden en incasso’s.

Bijna alle ondernemers krijgen er vroeg of laat mee te maken. De wijze waarop ondernemers met hun recht omgaan is anders dan bij consumenten of particulieren. Voor ondernemers is niet alleen het resultaat belangrijk maar ook de manier waarop het recht wordt gehaald.

Bestaande relaties moeten bijvoorbeeld in stand kunnen worden gehouden, ondanks een geschil. Daarom is het voor een ondernemer belangrijk om zaken op een afgewogen manier af te handelen en niet altijd een zaak ten koste van alles door te zetten. Het juiste resultaat op de juiste manier, dat is waar het om draait.

Op deze website benoemen wij enkele speerpunten binnen het ondernemingsrecht. Wilt u meer weten of staat het onderwerp waarover u een vraag heeft hier niet genoemd, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 010-2614041 of gb@advocatenkantoorbloem.nl.

Ondernemingsrecht advocaat Rotterdam

Advocatenkantoor Bloem staat voor juridisch goed doordachte oplossingen voor uw problemen. Wij zijn toegankelijk en pakken zaken snel op. Wij hebben bewust korte lijnen, waardoor u direct door een specialist wordt geholpen. Uw belang staat bij ons voorop. Wij bepalen, in overleg met u, de beste strategie, adviseren u en bieden een heldere aanpak.

Wij procederen alleen als dit nodig is en wanneer een schikking tot de mogelijkheden behoort, aarzelen wij niet dit zo snel mogelijk uit te onderhandelen. Hierdoor ontzorgen wij u zoveel mogelijk in lastige situaties.

In onze praktijk staan een aantal kernwaarden centraal: ‘goede kwaliteit en snelle service’, ‘professioneel en pragmatisch’, ‘persoonlijk en betrokken’ en ‘onafhankelijk en integer’.

Wij zijn er als ondernemingsrecht advocaat in gespecialiseerd om in overleg het beste resultaat te behalen en daarbij te zorgen dat bestaande (klant)relaties zoveel mogelijk in stand blijven, indien gewenst.

Wij adviseren ondernemers in Rotterdam en omgeving bij alle mogelijke juridische geschillen op het gebied van ondernemingsrecht. Heeft u bijvoorbeeld een handelsgeschil met een leverancier? Of speelt er een overname van uw onderneming?

Heeft u Algemene Voorwaarden en zo ja, zijn deze compleet en up to date? Wij beoordelen uw Algemene Voorwaarden of stellen deze voor u op.

Wilt u meer weten over ons? Of heeft u direct een arbeidsrechtadvocaat nodig in Rotterdam of omgeving? Maak dan vandaag nog een afspraak via 010-2614041 of gb@advocatenkantoorbloem.nl.

Gebieden ondernemingsrecht

Als gespecialiseerd ondernemingsrecht advocaat in Rotterdam en omgeving adviseren wij onder andere op het gebied van:

 • Opstellen, beoordelen en beëindigen van commerciële contracten
 • Opstellen en beoordelen van Algemene Voorwaarden
 • Incassozaken / geldvorderingen
 • Handelsgeschillen
 • ZZP’er en wet DBA
 • Ontslag statutair bestuurder
 • Contracten
 • Arbeidsrechtelijke aspecten bij doorstart en/of verkoop van ondernemingen
 • Faillissementsaanvragen
 • Reorganisaties; begeleiden bij het opstellen van reorganisatienota’s
 • Samenwerkingsovereenkomsten (maatschap, vof en commanditaire vennootschap) en de beëindiging ervan

Meer weten over ondernemingsrecht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 010-2614041 of gb@advocatenkantoorbloem.nl.