Arbeidsovereenkomsten

juridische zaken rondom uw werksituatie

Arbeidsovereenkomsten
Arbeidsovereenkomsten bestaan er in alle soorten en maten. Meestal is de arbeidsovereenkomst schriftelijk overeengekomen, maar dat is niet altijd het geval. Het is echter wel verstandig om deze schriftelijk vast te leggen.

In de arbeidsovereenkomst staan alle afspraken waaronder de werknemer voor de werkgever werkt, zoals het loon, de functie, arbeidsomvang, duur en overige regels zoals bijvoorbeeld een concurrentie- of relatiebeding.

Standaard is een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Maar een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd komt ook vaak voor. Deze arbeidsovereenkomst eindigt van rechtswege na verloop van de vermelde duur van de overeenkomst.

De werkgever moet deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd echter wel tijdig aanzeggen als hij de arbeidsrelatie met de werknemer wil beëindigen! Doet hij dit niet dan is de werkgever een boete verschuldigd van maximaal een maandsalaris.

Naast deze twee bekende soorten arbeidsovereenkomstenbestaan er nog meer soorten, zoals een nulurencontract, een MUP-contract, een uitzendovereenkomst en een payrollconstructie.

Voor elk type arbeidsovereenkomst is specifieke kennis vereist. Advocatenkantoor Bloem heeft al deze kennis in huis.

Zo stellen wij arbeidsovereenkomsten op en geven u hier advies over.

Heeft u vragen over arbeidsovereenkomsten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 010-2614041 of gb@advocatenkantoorbloem.nl.