Onroerend Goed in Spanje

Onroerend Goed in Spanje

Onroerend Goed in Spanje
Onroerend Goed in de Costa del Sol

De Costa del Sol is de perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar eindeloze zon, zee, zandstranden, mediterrane gerechten, vriendelijke en relaxte mensen, op slechts een korte vlucht van de meeste Europese steden.

Mr Bloem heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan de wens van vele mensen in de begeleiding bij de aankoop van een tweede huis of mensen die van hun pensioen willen genieten op een mooie vaste stek. De regio Marbella - Estepona ( Marbella, Puerto Banus, San Pedro de Alcantara, Benahavis, Estepona, Sotogrande) is hiervoor bij uitstek geschikt: 300 dagen per jaar zon, Andalusische levensstijl, uitstekende restaurants, verrukkelijke wijnen en volop mogelijkheden voor ontspanning, golf, wandelen en het bezoeken van vele plaatsen. Steden als Sevilla, Granada, Nerja, Mijas, Ronda en de wittedorpen zijn allen een bezoek waard.  En niet te vergeten Malaga stad! Alles op rij-afstand van de Costa del Sol.

Indien u besluit een huis te willen kopen dan dient u zich goed voor te bereiden. Weet wat u koopt en waar! Goede begeleiding is een must! Mr Bloem heeft vele contacten in de regio en werkt samen met verschillende juridische en fiscale partners.

Aandachtspunten voor u zijn:

Wat en waar wilt u kopen?

Koopt u bestaande bouw, nieuwbouw of direct van de bank (bankbeslag ofwel gedwongen verkoop)?

Wat zijn de kosten voor aankoop naast de kooprijs? IVA (BTW), gemeentelijke kosten, advocaatkosten, notariskosten

Wat zijn jaarlijks terugkerende kosten?

Is de verkoper bevoegd tot verkoop en wordt voldaan aan alle vergunningen?

Wilt u verbouwen en zo ja welke regels gelden dan?

Hoe regelt u de financiering?

Wilt u de aankoop van uw woning reserveren? In Spanje kunt u ene reserveringscontrct sluiten: U betaalt dan een bedrag van om en nabij de € 6.000,00 waarna de woning van de markt wordt gehaald. U kunt vaak kosteloos annuleren binnen een bepaalde termijn en restitutie van het reserveringsbedrag claimen.  Deze annuleringstermijn kunt u ook laten verlengen.

Wilt u investeren, verhuren, deels verhuren of permanent in uw Spaanse villa of appartement verblijven?

Hoe zijn de fiscale zaken geregeld?

Koopt u een appartement dan heeft ook U rechten en plichten ten aanzien van de gemeenschappelijke eigendommen (tuin, zwembad, onderhoud) en hoe is bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren geregeld?

Kortom, voordat u een woning in Spanje aankoopt, is het verstandig u goed te laten informeren.

Voor meer informatie bel 010-2614041 of stuur een email aan gb@advocatenkantoorbloem.nl